Cumhuriyet Halk Partisi Çankırı İl Başkanlığı Aday Tanıtım Toplantısını Parti Binasında Gerçekleştirdi

ADMİN | 30 Mayıs 2018 | HABERLER A- A+

CHP İl Başkanı İlhan Tekin, milletvekili adayları ve partililerin katıldığı aday tanıtım toplantısı saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından İl Başkanı İlhan Tekin’in konuşması ile başladı.
Cumhuriyet Halk Partisi Çankırı İl Başkanı İlhan Tekin, “Memleketimizin durumu pek iç açıcı değil. Devlet mekanizması çökmüş durumdadır. Bunları düzeltmek her zaman Cumhuriyet Halk Partisi’ne nasip olmuştur. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi yüz yıla varan bir geçmişe sahiptir. Devlet kurmuştur devlet yönetmiştir” dedi.
“Memleketimizin bu unsurlardan kurtulması için 5 unsura ihtiyacı vardır” diyen Tekin, “1 eğitim 2 toplumsal barış 3 ekonomi 4 dış politika 5 demokrasidir. Eğitimi şöyle bir ele aldığımız da 16 yılda 14 kere eğitim sistemi değişmiştir. Dünyada ve bölgemizde böyle bir eğitim sistemi yarattılar. Daha sonra okullar nitelikli okul niteliksiz okul diye ikiye ayrılmıştır. Maalesef bu okulların başına kendilerinden olanları getirip eğitimi çökertmişlerdir. Biz 12 yılı zorunlu eğitim haline getireceğiz ve eğitim devlet destekli bedava olacaktır. Üniversiteler özerkliğe kavuşturulup bütün yurtlar devletin elinde olup hepsi parasız hale getirilmeye çalışılacaktır. Hiçbir kimse siyasetini ayrımcılıkla yapmamalıdır. Ekonomi rant yiyicilere emanet edilmiştir. Üretmeyen bir devlet ayakta duramaz. Önce üretim diyeceğiz. Dış politikada ise barışık olduğumuz bir devlet yok. Dış politika bir milli meseledir. Demokrasi aslında bir ahlak sorunudur. Ahlakın olmadığı yerde demokrasi olmaz. Demokrasi bir kişiye havale edilmez. Nerde çoğulculuk varsa orada demokrasi vardır. Biz hiçbir ayrım yapmadan memleketi yönetmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Ardından konuşmasını gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Çankırı Milletvekili 1. sıra adayı Murat Berat Atalay, “2015’ten beridir siyaset sahnesinde Cumhuriyet Halk Partisi adına milletvekili adayı olarak karşınızdayım. İnşallah bu seçimde güzel bir sonuçla buradan milletvekili göndereceğimize inanıyorum. Kavga için gelmedik seçimden önce geçimin derdindeyiz. Hem insanlarımızın ekonomisi hem insanlarımızın huzuru için bu yoldayız. Biz 72 milleti bir gözle görüyoruz. Bizim tek bir davamız var insanlık davasıdır. Elbette ki bu ülkenin bir vatandaşıyız. Elbette ki Müslüman bir toplumun üyesiyiz. Ama bunun da üstü bütün insanlıkla kardeşiz. İnşallah bu seçimler başta Çankırı olmak üzere ülkemiz için sonra insanlık için hayırlara vesile olmasını istiyorum” diye konuştu.
Öncelikle Çankırı için huzur istediğini beyan eden Atalay, “Gerek partimizin gerekse vekilliğimizin Çankırı için huzur getireceğine inanıyorum. Ondan sonra yavan haline getirilen ekmeğimizi yeniden yağlı hale getireceğiz. Çalmayacağız çaldırtmayacağız. Çankırı’nın emeğini de yemeğini de sömürtmeyeceğim. Çankırı’nın pastasını yiyen yüz kişi var. Geri kalan onlardan artan kalanı yemek zorunda bırakılıyor. Herkes emeğini de yemeğini de sömürtmesin istiyorum” dedi.
Birlik beraberlik için her türlü fedakârlığı yapacaklarını aktaran CHP 2. Adayı İbrahim Gönültaş, “Emekli bir sağlık memuruyum 25 yılını doldurduktan sonra bir gün fazla çalışmadım. Yerime yeni bir arkadaşım gelsin bayrağı o teslim alsın diye. Yaşlandıkça insanlar çalışamıyor. Oturduğu yerden fazla maaş alıyorlar. Bana babamın bir sözü vardır. Derdi ki oğlum hayatta kul hakkı yeme. Ben kul hakkı yemedim. Ve bundan sonra da yedirttirmeyeceğiz” dedi.
Gönültaş konuşmalarına şu şekilde devam etti:
“Güneşi parlak bir vaziyette yeniden doğduracağız. Bunun için bu yola çıktık. Allah yüzümüzü kara çıkartmasın. Birlik beraberlik olsun diye her türlü fedakârlığı yapacağız. Hiçbir ayrım yapmadan kenetleneceğiz. Ayrımcılık yok sağmış solmuş aleviymiş bu tarz ayrımcılıklar artık olmayacak bitti ve bitecekte. Onun için bu insan iyidir ama seçilemez denilip ayrımcılığa maruz kalmamalıdır.
Ben 2. Sırada adayım onur duyuyorum. Bizim için sıra önemli değil. Sıra sadece vatandaşa hizmet için önemlidir. Ben meclise giremesem bile vatandaşın gözü kulağı olacağım. Benim tuzu kurularla işim yok. Benim çalışmalarım düşkünlerle okuyamayan zeki çocuklarımızla ilgili olacaktır”.